
Zapečená jablka s rozinkami, medem a smetanou
Datum 29. 12. 2011 v 13:40 | Rubrika: Vaření
| Měla jsem doma jablka a honila mne mlsná Přemýšlela jsem tedy, co s nimi podniknout, a tak jsem prošla různé kuchařky. Všude něco bylo, ale nějak mi vždy něco chybělo nebo to nebylo podle popisu ono… no a tak jsem vymyslela tato zapečená jablíčka.
Nemám ráda složité recepty, ačkoli někdy se tomu opravdu nejde vyhnout, a proto je i tato dobrota značně jednoduchá. Potřeby a suroviny:
2 jablka 1 vanilinový cukr 2 lžíce med 1 kelímek šlehačky (smetany) 2 lžíce rozinek
Pracovní postup:
Jablka omyjeme, nakrájíme na plátky a zbavíme jádřince. Naklademe do zapékací misky, posypeme rozinkami, cukrem a zalijeme smetanou a medem.

Mezitím rozehřejeme troubu na 180° a při této teplotě pečeme tři čtvrtě hodiny.

Jíme je buď teplá, nebo studená, dle chuti či nálady.
Dobrou chuť 
|
|